Las sa fiarba bine pana ce cotoarele se inmoaie, strecor usor lichidul prin tifon pus in 4 . Il pun din nou la fiert ,(1kg zahar , 1l lichid si 3-4 felii de lamaie ),pana ce se leaga bine siropul.Nu-l fierb prea mult pentru ca se leaga prea tare ,se intareste.Pun pelteaua fierbinte in borcane curate si o las sa se raceasca apoi le capsez si le pun in camara.
miercuri, 16 noiembrie 2011
PELTEAUA DE GUTUI
Cum fac eu pelteaua de gutui.
De la marmelada,dulceata de gutui mi-au ramas cojile cotoarele si samburii pe care le-am pus la fiert intr-o cratita impreuna cu 2-3 mere rosii taiate felii subtiri si atata apa rece cat sa le cuprinda.
Las sa fiarba bine pana ce cotoarele se inmoaie, strecor usor lichidul prin tifon pus in 4 . Il pun din nou la fiert ,(1kg zahar , 1l lichid si 3-4 felii de lamaie ),pana ce se leaga bine siropul.Nu-l fierb prea mult pentru ca se leaga prea tare ,se intareste.Pun pelteaua fierbinte in borcane curate si o las sa se raceasca apoi le capsez si le pun in camara.
Las sa fiarba bine pana ce cotoarele se inmoaie, strecor usor lichidul prin tifon pus in 4 . Il pun din nou la fiert ,(1kg zahar , 1l lichid si 3-4 felii de lamaie ),pana ce se leaga bine siropul.Nu-l fierb prea mult pentru ca se leaga prea tare ,se intareste.Pun pelteaua fierbinte in borcane curate si o las sa se raceasca apoi le capsez si le pun in camara.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu