duminică, 5 iunie 2011

Capsunele



Credeti ca uitam capsunele?
Nici decum ...
Fructele acestea dulci acrisoare sunt fructele preferate in casa mea ...
Asa ca atunci cand apar pregatesc fel de fel de bunatati ...
Proaspete cu smantana ,inghetata, prajitura , gem ,marmelada ,dulceata ,serbet,sirop,conservate , capsunata,chiar si otet...
Acum as vrea sa va impartasesc o reteta de capsune conservate.
Dupa ce au disparut din piata eu am capsune la borcan si  la  revelion .
Le conserv in doua feluri.
1-conservate in sirop pastrate in congeletor
2-conservate in sirop cu aspirina .
1)-pregatesc un sirop foarte legat din 1kg  zahar fiert cu 500g apa si zeama de la o lamaie, pun fructele in caserole curate ,uscate,iar peste ele torn siropul rece pun capac si le dau la congelator.
Dar mai pun o caserola cu cele mai frumoase fructe acoperite ,cuprinse in zahar tos si le pun tot in congelator .Cu acestea ornez torturi .

pentru  procedeul urmator intai pregatesc borcane mici de 200-300g sterilizate ,uscate .

2)-pun intr-un vas 1kg de capsune ,le stropesc ,cu zeama de la o lamaie peste ele pun o aspirina zdrobita ,250g zahar, acopar cu un capac si las 2-4 ore(nu mai mult, atat cat sa-si lase ,sirop )apoi trec vasul pe foc mic si las sa clocoteasca 3-4 minute amestecand usor ca fructele sa se scalde bine in siropul clocotit .
Scot cu o spumiera fructele ,le repartizez in borcane ,mai dau siropul intr-un clocot apoi  torn peste capsunele din borcane .Le acopar cu o patura , le scot doar cand sunt reci ,le pun eticheta si apoi le asez  in camara la intuneric si racoare.
Noua ne plac mai mult asa pentru ca aroma si culoarea se pastreaza foarte bine .

Un comentariu:

  1. ai facut rau ca ai schimbat numele blogului ca mai sint anonimi (majoritatea)care te urmaresc iar acum te-au pierdut,na!!!te au numai cei ce te urmaresc public.pup

    RăspundețiȘtergere