Am gasit mai demult o reteta de muraturi...marocane...de fapt o reteta de lamai murate. Desi combinatia de sare cu lamaie poate sa va surprinda putin, va garantez ca sunt delicioase!
Se pot folosi ca garnitura la fripturi, frigarui, ornat, legume la gratar sau in oricare alta varianta o sa o descoperiti. Se pot consuma atat intregi cat si numai pulpa.
Lamai murate
-10-12 lamai mici cu coaja subtire
-1 cana sare extrafina
-1 rulou de scortisoara
-1/2 lingurita piper boabe
-2 cuisoare
-300ml ulei de masline
Taie fiecare lamaie, pe lung, aproximativ 2/3, in patru si pune in taieturi sare cu lingura. Pune pe masura ce umpli lamaile, in borcanul cu capac, astfel incat sa stea inghesuite. Borcanul ca si lingura dealtfel, trebuie sa fie foarte curate, eventual sterilizate. Nu se foloseste lingura de lemn. Dupa ce borcanul a fost umplut, se acopera gura cu o folie de plastic pt a impiedica contactul continutului cu garnitura de la capac. Inchide borcanul si lasa-l la temperatura camerei.
ZIUA1
Incepand de a doua zi presezi lamaile cu lingura ca sa-si lase sucul. Inchizi borcanul si agiti bine sa se dizolve sarea. Vei face operatiunea o data pe zi pana inclusiv, a treia zi.
ZIUA4
In a patra zi, lamaile sunt deja la jumatatea borcanului, nu le mai presezi, agiti doar borcanul o data pe zi pana in ziua a sasea.
ZIUA6
In a sasea zi adaugi piperul, scortisoara, cuisoarele si le acoperi cu uleiul de masline. Nu trebuie sa folosesti ulei extravirgin, scump. Este suficient de bun cel rafinat. Te asiguri ca borcanul este ermetic inchis si le pui la frigider, unde vor sta o luna.
Dupa aceasta perioada se pot consuma asa cum am recomandat la inceput.
Este o reteta pe care am incercat-o si pot sa va spun ca sunt divine! Eu le-am adaugat si la peste facut la cuptor, la friptura la orice mancare ce merge insotita de o muratura.
mai,mai,dar trebe rabdare,nu gluma,soro si eu de unde s-o iau???pupici dulci si fa-le tu....ca tare mai stii multe...
RăspundețiȘtergere