sâmbătă, 4 iunie 2011

Muguri de brad



  
            La sfarsitul lunii mai incep sa fie buni de cules mugurii de brad care sunt foarte sanatosi.
 Intrebuintarile lor sunt diverse: saculeti cu planta verde folositi pentru improspatarea aerul de interior, esenta pentru sapunul de casa, ceai medicinal, siropuri medicinale si racoritoare,serbet,jeleu .
Acum va voi impartasi o reteta de

                        SIROP DIN MUGURI DE BRAD PREPARAT "LA RECE"

   Mugurii se curata de cotoarele maronii,  se spala  si se scurg bine, pe un prosop.
Puneti intr-o sticla, sterilizata , muguri de brad si zahar alternand cate un strat din fiecare pana se umple sticla. Puteti fi mai generosi cu stratul de zahar. Se preseaza pe cat posibil ca mugurii sa nu fie infoiati. Sticla se leaga la gura sau i se pune dop, apoi se tine la frigider agitandu-se la 3-4 zile, pana ce zaharul se topeste in sucul mugurilor. Asa cum este se da in congeletor unde se tine cel putin o luna .Se scoate apoi se lasa 2 zile pana ce se poate strecura lichidul si mugurii se pot stoarce. In siropul rezultat se adauga o aspirina pt 1 l de lichid. Se pastreaza numai la rece, imbuteliat in sticle inchise la culoare sau invelite in ziar. De preferat este folosirea numai a sticlelor din sticla iar temperatura de pastrare sa fie constanta.

  Acest sirop se poate folosi ca baza pentru bauturile racoritoare. Consumul ar trebui limitat la o singura doza pe zi pentru cei care au probleme de greutate pentru ca est eun foarte bun stimulent al poftei de mancare.
  Se poate folosi si in cura de curatare a plamanilor.
  Este interzis consumului in cazul diabeticilor.
  Este recomandat copiilor peste varsta de 2 ani.

3 comentarii:

  1. un ceai de muguri de brad uscati si o felie de cozonac facut de tine.....mama,mama,sa-ti uiti originea nu alta.....mmmmmmm

    RăspundețiȘtergere
  2. da,insa cred ca mai bine o lingurita cu serbet de trandafiri (din productia mea),intr-un pahar cu apa rece ca ghiata ...

    RăspundețiȘtergere
  3. se pare ca sunt "anonim " aici ,asa a vrut -cu nume,nu!
    va pup!

    RăspundețiȘtergere